czwartek, 25 lutego 2016

Naleśniki z mąki razowej z masą serowo-szpinakową

NALEŚNIKI Z MĄKI RAZOWEJ Z MASĄ SEROWO-SZPINAKOWĄ

SKŁADNIKI:
NA CIASTO:
-szklanka mleka
-woda mineralna
-jajko
-szczypta soli
-kilka łyżek mąki razowej lub pełnoziarnistej
Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Smażymy na patelni beztłuszczowej.
FARSZ
-ser twaróg chudy
-szpinak świeży
-sól,pieprz,koperek
-jajko
-czosnek


PRZYGOTOWANIE:
Ser rozgniatamy jeśli jest suchy można dodać troszkę mleka lub jogurtu,szpinak umyć, pokroić i udusić chwile z czosnkiem i połączyć z serem gotowe.
Ja zrobiłam jeszcze sos czosnkowy z jogurtu naturalnego,pieprz,sol,czosnek i wymieszać polać naleśnik.
Smacznego
.






Energia: 8 sztuk 1144 kcal
1 naleśnik 150 kcal
Białko - 56 g
Tłuszcz - 17 g
Węglowodany- 210 g







Katarzyna Korbela specjalista dietetyk właścicielka DIETA-VIT