SKŁADNIKI:
NA CIASTO:
-szklanka mleka
-woda mineralna
-jajko
-szczypta soli
-kilka łyżek mąki razowej lub pełnoziarnistej
Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Smażymy na patelni beztłuszczowej.
FARSZ
-ser twaróg chudy
-szpinak świeży
-sól,pieprz,koperek
-jajko
-czosnek
PRZYGOTOWANIE:
Ser rozgniatamy jeśli jest suchy można dodać troszkę mleka lub jogurtu,szpinak umyć, pokroić i udusić chwile z czosnkiem i połączyć z serem gotowe.
Ja zrobiłam jeszcze sos czosnkowy z jogurtu naturalnego,pieprz,sol,czosnek i wymieszać polać naleśnik.
Smacznego.
Energia: 8 sztuk 1144 kcal
1 naleśnik 150 kcal
Białko - 56 g
Tłuszcz - 17 g
Węglowodany- 210 g
Katarzyna Korbela specjalista dietetyk
właścicielka DIETA-VIT