Batoniki musli
A teraz przepis na batoniki musli czyli pyszny podwieczorek. Nadadzą się również przed i po ćwiczeniach.
Składniki :
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2szklanki płatków pełnoziarnistych
- 3 jajka
- rodzynki, słonecznik, pestki dyni według uznania
- miód, ja dałam ok 3 łyżek
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać miód i jajka. Ponownie wymieszać i formować batoniki na blasze. Piec w temperaturze 180 stopni ok 15 min, pychota:) Można dodać też siemię lniane lub inny dodatek który lubicie np. suszoną żurawinę.
Wartość energetyczna : 1022 kcal
Białko - 38,6 g
Tłuszcz - 32,4
Węglowodany - 149 g
Wartość energetyczna jednego batonika to 107 kcal
Białko - 4 g
Tłuszcz - 3,3 g
Tłuszcz - 15,5 g
Smacznego :)
Katarzyna Korbela specjalista dietetyk
właścicielka DIETA-VIT
właścicielka DIETA-VIT