niedziela, 25 października 2015

Makaron razowy z warzywami



Makaron razowy z warzywami na obiadek
 

Składniki:
- makaron razowy 50g
- warzywa na patelnie:brokuły, marchewka, papryka, ziemniaczki, ugotowałam również fasolkę szparagową pół opakowania
- sos pomidorowy puszka 1 sztuka
 

Przygotowanie:
 

Makaron gotuje żeby był aldente. Warzywa wrzucam na patelnie z odrobiną oleju na 10 minutek, aż zmiękną pod przykryciem. Fasolkę ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przez 10 minut. Sos pomidorowy robimy następująco: woda, pomidory w puszce 1 sztuka, sól i pieprz oraz bazylia. Podgrzewamy to przez około 10 minut :)  


 



Wartość energetyczna: 490 kcal
 

Białko- 14,7 g
Tłuszcz- 18,7 g
Węglowodany- 63,5 g


Smacznego :)




 
Katarzyna Korbela specjalista dietetyk

właścicielka DIETA-VIT