Makaron razowy z warzywami na obiadek
Składniki:
- makaron razowy 50g
- warzywa na patelnie:brokuły, marchewka, papryka, ziemniaczki, ugotowałam również fasolkę szparagową pół opakowania
- sos pomidorowy puszka 1 sztuka
Przygotowanie:
Makaron gotuje żeby był aldente. Warzywa wrzucam na patelnie z odrobiną oleju na 10 minutek, aż zmiękną pod przykryciem. Fasolkę ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przez 10 minut. Sos pomidorowy robimy następująco: woda, pomidory w puszce 1 sztuka, sól i pieprz oraz bazylia. Podgrzewamy to przez około 10 minut :)
Wartość energetyczna: 490 kcal
Białko- 14,7 g
Tłuszcz- 18,7 g
Węglowodany- 63,5 g
Smacznego :)
Katarzyna Korbela specjalista dietetyk
właścicielka DIETA-VIT