SKŁADNIKI:
-30 g gorzkiej czekolady 70%
-1 szkl ugotowaniej kaszy jaglanej
-1/2szkl. mleka 2 %
-1 banan
- 4-6 orzechów włoskich do przybrania oraz żurawina i prażony słonecznik jak kto woli, doda co lubi
PRZYGOTOWANIE:
Kasze ugotować w lekko osolonej wodzie ok 15 minut mieszając.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do garnuszka dodać obranego banana można go rozdrobnić widelcem lepiej się zmiksuje, dodać mleko i czekoladkę rozpuszczoną, a potem kasze ugotowaną i zmiksować na gładko :) jeśli macie za gęste można dolać wody czy mleka. Przelać część do miseczki udekorować orzechami i żurawiną i zajadać póki ciepłe, można też na zimno.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Energia: 512 kcal
Białko: 13,3 gr
Tłuszcze: 13,7 gr
Węglowodany: 84,6 gr
1 porcja ja miałam ok 200 gr to 170 kcal
SMACZNEGO
Katarzyna Korbela specjalista dietetyk
właścicielka DIETA-VIT
właścicielka DIETA-VIT